fredag 25 mars 2011

Våffeldagen

Rackarns - jag har inget våffeljärn ... men va gott det skulle vara ikväll när tjejerna har kommit hem att smälla i sig en eller två ... självklart dinkelvåfflor ... mycket snällare


Dinkelvåfflor

Våfflor
Dinkel, även kallat spelt, är en gammal vetesort som innehåller mer proteiner än vanligt vete. Det binder även mer vatten än vanligt vete och ger oftast en mildare känsla i magen än vanligt vete. Prova, så får du själv se!
Antal personer

Du behöver:

  • 2,5 dl siktat Dinkelmjöl
  • 1,25 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 60 g smör
  • 2 ägg

Gör så här:

Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken i kastrullen. Häll det över mjölblandningen. Rör ner äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och klicka ner i smeten. Grädda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar